Onze dekens

Onze dekens bieden warmte, comfort, veiligheid en springen ook nog eens in het oog. ze geven een knus gevoel en je kunt ze overal mee naar toe nemen.
Wij maken alle dekens in eigen huis. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wholecloth quilt

De quilt bestaat uit 3 lagen een top de tussenvulling en de achterzijde. deze drie lagen worden aan elkaar gemaakt middels quilten vandaar de naam. voor de afwerking word er om het geheel een band genaaid waardoor de quilt netjes is afgewerkt.

Eerst gaan we op zoek naar de leukst zachtste en fijnste stoffen deze zijn altijd van 100% katoen voor zowel de voor als de achterzijde.
Een deel van de ontwerpen maken we zelf. Deze laten we proefdrukken, worden gecontroleerd eventueel aangepast en dan klaar om te produceren. Deze stoffen worden gedrukt met niet-giftige pigmentinkten en zijn GOTS-gecertificeerd en hebben ook OEKO-TEX Standard 100- certificering.

Voor de tussenvulling (ook wel batting genoemd) gebruiken we een 80% katoenen en 20% zachte poyester vulling. deze is gemaakt zonder bleekproces en zware chemicaliën. het is een warme maar lichte vulling die erg sterk is en alle ritjes in de wasmachine overleefd. 

Als we dit allemaal in huis hebben kan het quilten beginnen we leggen de drie lagen op elkaar en quilten deze free motion in eigen ontwerp aan elkaar. 

Voor de finishing touch nog een mooie bijpassende band er om heen en klaar is de quilt voor verzending.

Onze quilts worden met de meest uiterste zorg gemaakt maar omdat het product regelmatig word gebruik kan er slijtage voorkomen controleer daarom regelmatig of het product nog in orde is en alles goed vast zit. Wij adviseren onze producten alleen onder ouderlijk toezicht  te gebruiken. Laat kinderen onder de drie nooit zonder toezicht onder de quilt slapen. 

Teddy deken

De teddy deken bestaat uit twee lagen. voor de top gebruiken we een mooi zachte print en voor de achterzijde gebruiken we de heerlijk zachte teddy stof het dekentje wordt afgewerkt met een rand rondom wat het een moderne uitstraling geeft. 

Onze teddy dekens zijn heerlijk zacht en geven je baby dat warme veilige gevoel. deze moderne deken is licht en gemakkelijk mee te nemen. Een heerlijk dekentje voor de pasgeboren baby. fijn te gebruiken met de koudere dagen of als je lekker buiten gaat wandelen. 

doordat de teddy dekens gemaakt worden van 100% katoenen stoffen zijn ze vochtabsorberend, luchtdoorlatend en voelt het natuurlijk aan op je baby’s huidje.

Onze teddy dekens worden met de meest uiterste zorg gemaakt maar omdat het product regelmatig word gebruik kan er slijtage voorkomen controleer daarom regelmatig of het product nog in orde is en alles goed vast zit. Wij adviseren onze producten alleen onder ouderlijk toezicht  te gebruiken. Laat kinderen onder de drie nooit zonder toezicht onder de teddy deken slapen.